gaaaaaash!

Sitter i skolan och har svenska c, håller på att skriva en vetenskaplig uppsats. Dock tog jag mig friheten att ta en paus för att hämta studentkläderna och blogga lite, hehe.

Tänk att det är ca 3 månader kvar tills jag, Sara Josefine Vinsérus tar STUDENTEN! Det är helt sjukt, all trygghet kommer att försvinna (skolan), det känns som om mitt liv kommer att ta slut, men egentligen så är det ju nu det börjar!? Jag tror att jag bara måste komma till insikt med det, att livet tar inte slut för att man tar studenten. Det känns som det var igår jag började gymnasiet, verkligen alltså! Jag minns första dagen som igår... shit. Trotts all denna ångest, så ska det bli sjukt kul att ta studenten, jag längtar men ändå inte.. Fast nu när jag tänker efter så längtar jag nog mest ändå.

Efter skolan så står det ridning och löpning på schemat, ska rida Tacos på ridbanan. Han ska få sig en omgång med galoppfattningar idag. Förhoppningsvis så hinner jag med att skritta Bobby en runda idag oxå. Efter ridningen så blir det alltså, tro det eller ej, löpningträning, springa, jogga, kalla det vad ni vill. Men jag ska iaf försöka börja springa ett par gånger i veckan, med start idag, ska även ta upp mina 100 situps varje dag med.

ojojoj,

Titta vem som bloggar för andra dagen i rad! Jo jag, Sara Josefine Vinsérus! + poäng till mig!

Ligger och tittar på tv nu, med mamma och pappas ilskna katt, som faktiskt inte är så ilsken längre. Nu kan jag faktiskt titta på henne utan att hon äter upp mig..

I alla fall så började jag dagen med att rida ut Giacomo, och han bara växer i mina ögon, även ifall han har lite konstiga saker för sig så sitter jag mest och skrattar på honom när han håller på. Han är ju så söt! Och han gör allt man ber honom om utan problem, min lilla bebis!

Jag jobbade på eftermiddagen, på Landäng givetvis. Inget krävande kan jag påstå. Där efter bar det hem till farmor som proppade i mig massa kakor, godis och skickade med mig hem ännu mer kakor, godis och tårta. Hon fyller ju år idag så. HEHE, gott var det iaf, kakorna då alltså. Inte farmor.

Imorgon ska jag till skolan, 4 timmar = lång dag. Fan.

Galet onödigt och ointressant inlägg jag vet, men jag har inget att skriva om typ, tror jag!
Men jag ska bli bättre på uppdateringen gällande hästarna och deras liv, för det är ju faktiskt det bloggen ska handla om! Så nu i veckan ska jag ta tag i det!

J

Jan Svanlund

Tänkte bara säga att det känns sjukt konstigt att det inte är Jan Svanlund som kommenterar kvällens hoppning. Han har ju gått bort. Kommer ta ett tag att vänja sig vid att inte höra hans röst i sådana här sammanhang. Han har ju kommenterat allt utom Falsterbo i princip.

J

Beutiful Day-U2

Fan vilken dag det har varit idag. Gick upp runt 7.30. Jag tog på mig mina tävlings kläder och gick ner och åt frukost, på menyn blev det OSTBULLE OCH O´BOY  (;
Jag tog fram allt jag skulle ha med mig. Han fick ha sina 2 fina schbrak scapa ( med den stora 3an )
och Euro Star (jag visste inte om jag fick ha scapa schbraket men tydligen fick man  det ! )

Putte var väldigt pigg imorse. Jag bosta av han lite och gjorde igårning hans fin fina svans. Sen var det på med Sveland cup täcket och ett transport täcke som är rätt tjockt. Sen hämta vi syrran och därefter bar vi iväg till årets första hopptävling :D

När vi anlände var det att ta på han tränset och lasta ut för vi hade rätt brått han behöver ridas fram rätt länge ;)
Han var riktigt fin !
När jag red fram trampa han under sig och gick på tygel allt satt där. Sen var det in och hoppa fram lite. Han blev lite stressiigg imed där var typ 6 st som hoppa fram samtidigt :/


Resultat för dagen blev så här ......

I LC var han lite seg mot första hindret han måste ha trycket, och det hade han inte så då fick jag ett stopp det var mitt fel ;)
Sen flött det på hur bra som helst han hoppar ju som bara den !

I LB ( unghästklass ) hoppa han sjukt fint !
När jag kom till 6an fick han kors gallop och han ville till ett håll medans jag ville till hindret och då fick jag ett stopp. Men jag är as nöjd jag menar andra tävlingen på året och han hoppar så himla fint !

Älskar min lilla bebis Karlsfälts Puccini (L)
Tack för bilderna !
Bilderna är fotade av Heidi Buxhoeveden

Dagstorp här kommer vi !

Imorgon ska jag tävla Putte :D
Det kommer bli så kul första tävlingen på året. Jag ska hoppa LC (80) och LB (90) :D
Jag träna han för fiffi i tisdags och då träna vi på att komma ner i rätt gallop o snäva svängar och det klara han galant !
Både jag och Putte är taggade :)

Vi var iallafall och träna han i fiffis ridhus idag lite hoppning han hoppa så himla fint. Han rusa inte som en galning mot hinderna men han hade ändå trycket. Han hoppa inte av för tidigt han hoppa jätte fint. När jag kom hem var det att slappa och ta fram vad jag ska ha på mig imorgon och vad han skulle ha för schbrak, luva och Pannband.
sen blev det lördags mys men Fanta, Godis och Popcorn MUMMMMSSSS !
Nä nu ska jag sova så jag orkar upp imorgon ;)

Puss ha det bra !<3

Bok-tips

Jag tänkte ge er lite bok tips. här är några böcker jag tkr är mkt bra !

Dessa böckerna tkr jag är skit bra dom handlar om En tjej som vill köpa en häst som heter Santos. Hon drömmer varje dag om att få köpa han. En dag är en ambulans utan för ridskolan och då hade Santos kastat av en tjej, Ridskolans chef pratar om slakt och då börjar äventyret....

Hur många poäng från 1-5 ger du dessa böckerna?

Jag ger dom 4,5 för jag tkr hela serien är skitbra, det händer saker hela tiden.

Är Böckerna värd att läsa?

Ja helt klart !

Vad är bäst med böckerna ?

Dom handlar om hästar så klart och det gillar vi !

Vad är sämst med böckerna ?

Inget :O









Så här ser boken ut idag.           

 Och så här såg den ut innan ! >  

Här är den andra boken som jag älskar. boken är i flera serier. I serien är det 18 böcker och jag har läst alla. Här kommer lite fakta om den första boken.

I flera år har jag längtat att få börja rida. Nej, längta är fel ord, det räcker inte till. Jag har drömt om det, fantiserat, tjatat, gråtit, vrålat och tjatat igen. Ingenting har hjälpt. Min mammmatycker inte att Björnerud är en riktig ridskola utan " BARA EN VANLIG GÅRD MED NÅGRA GAMLA, UTSLITNA TRAVHÄSTAR" , och därför får jag inte lov att rida där. Punkt slut. Och någon annan ridskola finns inte här i närheten. Jag har nästan givit upp mina övertalningsförsök. Det är ändå ingen idé´...
Nu har mamma dessutom bestämt att vi ska flytta. Jag vill inte, men det bryr hon sig inte om.



Hur många poäng ger du boken och serien från 1-5?

5 helt klart.

Är böckerna värd att läsa?

Ja det är dom verkligen.

Vad är bäst med boken/ serien ?

Det handlar om hästar, kärlek och vänskap. Jag tycker det kan vara rätt skönt att inte läsa en bok om BARA hästar ;)¨

Vad är sämst med serien?

Det kan vara lite drygt med så många böcker :/

Jag vill oxå säga att den finns i film med !   --->        









Jag skriver mer bok tips sen ;)
Ska skriva om hur det gick idag när vi träna hoppning inför imorgon hade jag tänkt  ;)

Onödigt inlägg ....

Nä nu ska jag sova har kollat på Blue Bloods ;)
Idag var serien skit spänande :D
 




Ska nog lägga mig i sängen och läsa "Den Femte Systern" ;)
 En bok ni måste bara läsa !
Den är skitbrrrrraaaaaaaaaa







Natti Natti mina sööttttaaa läsare !<3



Blir mer imorgon ;)


efter mycket tjat

från min söta lillasyster så har jag nu lovat i flera dagar att ta tag i bloggandet igen. så ja.

Dagen till ära så har jag studiedag och började dagen med att köra till Vellinge för att rida Monetär, som var ganska fin idag faktiskt. Han går hur bra som helst i traven men har lite svårt för övergångarna. Men det blir bättre och bättre. Han börjar även få lite rundare bakdel och har slutat försöka bocka av mig i galoppen! Efter jag hade ridit honom så mellanlandade jag hemma hos mormor och morfar en stund.

Pappa följde med när jag skulle rida ut Tacos (Giacomo) för andra gången. Han gick typ 50meter bakom oss och Tacos skötte sig hur bra som helst! Han är så fin min lilla bebis. Har ridit honom på ridbanan måndag och tisdag och han gör framsteg varje dag.

När det gäller Bobby så var han på ATG-klinken i måndags igen. och han var fortfarande halt i traven, så vi sprutade honom med antibiotika och kortison i höger framhov. Så vi hoppas på att detta håller nu, farbror Bobby har ju en bebis att uppfostra nu. Jag får i alla fall börja skritta honom så fort vi har fått av bandaget oxå. Vilket som verkligen behövs eftersom Bobby snart spricker av energi! Sjukt länge sedan jag satt på honom nu.

Resterande del av dagen så ska jag plugga och städa mitt rum, yaaay!


Taaaaacos


Tjocke-Bob när han hade kommit hem från vet.

J

Konditions träning ;)

Jävlar vad jag är trött och fan vilken underbar dag det har varit !

Imorse hämta vi Emelie kl 10.00. Vi stack upp till hästarna !
Dom vad glada som vanligt !
Vi gjorde igårning dom och borsta o så !
Sen bar vi iväg till tågarp med båda 2. vi skulle träna torrgrav och vatten. Salsa fick konditions träning o jävlar vad han gick haha !
Putte gick jätte bra oxå. I början stegra han för han tyckte vissa saker var lite läskigt haha putte var på huget !
Vi träna vatten och han plumsa i deräkt utan problem.Och sen hoppa vi torrgraven och det var inga problem med det han var riktigt duktig. Jag och Emelie skritta en runda så fick Putte titta på alla hinderna ;)
Putte var riktigt duktig. 

Föresten Putte är sååååå hiiimla fiin i dressyren nu går han på tygel och allt i traven och nu börjar gallopen oxå sitta !

Älskar mina hästar såå mkt !<33 nä nu ska jag och Emelie se på film eller nått i med vi är komplediga imorgon :D:D:D:D:D:D

Natti natti mina söta läsare !;)



Jag borde

borde verkligen plugga, sova, plugga, plugga, plugga och sen borde jag städa mitt rum också. En massa "borde" faktiskt, men inte får ändå inte gjort någonting, that's not okey!

Detta är vad jag roar mig med istället...

Namn: Sara Josefine Vinsérus

Piercingar: räknas hål i öronen?

Tatueringar: nej, men galet sugen på en!

Längd: 1.73

Skostorlek: 37



Kär? nej, (bara i mig själv för tillfället)

Önskar du att du bodde någon annanstans? nej, men det får gärna bli lite varmare!

Tycker du att du är attraktiv? Som fan!

Dricker du? jamen ja!

Röker du? nej

Vilken parfym använder du? Lacoste

Vad är du rädd för? Att B. en dag inte kommer finnas mer (eller jag vet om det, men jag vill inte).



Senaste...

Filmen du hyrde? uuuuuh, det var ju länge sedan!

Låten du hörde: Teenage crime - Adrian Lux

Låten du laddade ner? ...

Personen du ringde? TINA

Personen som ringde dig? TINA

TV-program du såg? ponnyakuten, haha

Person du tänkte på? din mamma eller oj jag menade, hmm jag vet inte.



Favorit...

Låt: låt!? HELA SPELLLLLISTAN TACK!

Sak att göra: sitta och titta på mina hästar, nej men tävla eller mysa.

Sport: dressyr

Dryck: COCACOLA, flera gånger om!

Kläder: Jeans

Film: sex and the city filmen-erna/boxen!

Bil: Auuuuudi Q7a

Serie: sex and the city & 2½ men.



Har du någonsin...

Gråtit över en pojke? jaa, haha

Gråtit över en flicka? ohja (tror inte det)

Ljugit för någon? mmmmm

Varit i slagsmål? ja

Blivit arresterad? Nej

Träffat någon från internet IRL? Nej!



Antal...

Gånger du varit kär? 2

Gånger ditt hjärta brustit? 1

Hjärtan brustet på grund av dig? 278839283923 (1 gång tror jag, eller 2.)

Personer från grundskolan du fortfarande har kontakt med? ett par stycken

Gånger ditt namn varit med i tidningen? för många gånger, tävlingar, hästarna igen och jobb.



Senaste...

Boken du läste? min IRbok

Personen du fick e-mail av? Hanna

Personen du fick brev av? Tandläkaren

Personen du fick sms av? F to the rans

Gången hela din familj åt middag tillsammans? typ för fyra timmar sedan
Saken du köpte? nya solbrillor


Nu ska jag sova, poooosss!

J

på det igen.

Nu ska jag ta tag i bloggandet igen, jag börjar nämligen bli frisk så nu orkar jag lite mer! (egentligen har jag mest inte orkat skriva på bloggen förra veckan, så dåligt av mig!) men nu kör vi igen, tror jag.

Igår var vi med Giacomo i ridhuset och han uppförde sig S to the uper! Jag hade ett par pyttesmå, väldigt ynkliga och knappt synbara sporrar på mig så att han skulle ta galoppskänklen bättre, vilket han gjorde och galopperade på hur bra som helst. Han var lite seg i traven så jag funderar på att trycka i honom lite havre!?
Idag var vi på promenad längst markvägen, Tacos och jag! Vi är fina vi.

Gällande Bobby så går det lite fram och tillbaka gällande hans hälta. Ena dagen är han rätt fräsch och nästa dag så är han väldigt halt igen.. hmm. Aja, vi ska på återbesök snart så då får vi se!

Hjälper även Emma att rida Monetär, men han vill nog mest döda mig! Bockar sönder i galoppen med mig, men vi ska nog kunna lösa det.

Nu ska jag äta och sen skriva en hemtenta i I-R. KUL!?

J

Turban på huvudet här ja :)

Hej hej !
Jag ska sova nu lite onödigt inlägg haha :P
Jag ska uppdatera mer imorgon haha !
Jag gick precis in på SVT PLAY för att se Ponnyakuten som skulle komma nästa vecka men det fanns så klart inte bara för jag ville se det !
Jag har precis duschat så jag har en Turban på huvudet :P
2 av mina kompisar har redigerat bilder till mig så jag tänkte lägga in dom :D

 Dom 2 första har Heidi Buxhoeveden gjort tack !


Resten har Erika Nilsson gjort ;)




Stort tack för alla bilderna !<3333333333333

Just Smile ;)

Tänkte ta en bildbomb på mig och hästarna ;


Min bebis !

Det var allt hihi ;)

Jag älskar mina bebisar !<33333333333333333

STOR HISS !

Jag älskar swarovski pannbanden !
Dom är ur snygga !<33333
Kolla bilder nedan !
Bilderna har jag tagit från GOOGLE !









Jag skriver mer sen ska äta taco :D

Jag älskar dej !<3

Puttebus:D

 Fina Putte !<333

sjuk... igen!

Tänkte bara vara såddär allmänt snäll och berätta att jag är sjuk... igen!

Är så fruktansvärt trött på att vara halv krasslig nu och hoppas att det jag har gått och burit på sen i november har brutit ut på riktigt nu och att jag blir av med det nu!

Aja, igår lämnade jag in projektarbete, även om det har varit riktigt kul att göra det så är det faktiskt en lättnad att det är klart nu och att man kan fokusera på resten av ämnena igen. Skickade precis in en filmrecnesion i Svenska C och har ett natur B-arbete som väntar nu och ska vara klart på torsdag och en hemtenta i religion B tills på fredag så ja, jag har ju att göra!

Ska gå och försöka äta lite frukost nu och försöka orka mig ut i stallet och mocka innan jag fortsätter med naturen, blir ingen ridning idag eftersom jag snorar, kan knappt andas, har huvudvärk, illamåend, hosta och halsont - Giacomo får vila alltså, han blev longerad på ridbanan igår och skötte sig super!

J

Förlåt !

Asså förlåt jag har inte skrivit på 100 år !
Men det har hänt jätte mkt dessa veckorna tränat jätte mkt och så :p
Men det är 3 saker jag tror ni inte vet !
1 Putte har fått fina skor bak !
2 Jag ska tävla dressyr på Putte på söndag
3 Putte tror han är hingst för han har blivit klippt :p

Ja jag ska ju tävla på söndag det ska bli så spännande :D
Putte har gått klockrent hela denna veckan !
Han har förändrats så mkt känns som han fattar vad jag menar nu !
Min lilla BEBIS !

Skoldagarna denna veckan har varit ganska lugna :)
Inte så mkt läxor och så, så det är jätte skönt :D
Vi var hos hästarna imorse och la upp mat till alla 4 och mocka :)
Shetisen har blivit rädd för Putte för hon går in förre han så blir han sur och sparkar hahaha :p

Ska nog fota hästarna snart hihi :D


Har precis duchat och ska sova nu hihi :D


Puss & Kram !<33

 foto: Olivia Chronwall ! :)

klar, Klar, KLAR!

Jag är klar med projektarbetet!! eller ja, vi har tävlingen kvar på söndag. Men alltså fy vad skönt det är!

Igår var vi i ridhuset med Giacomo igen, jätteduktig som vanligt! Han måste dock träna på galoppfattningar, så det ska vi fokusera på ett tag framöver!

Idag var vi hos veterinären med Bus igen, vi var där i tisdags oxå och då åkte han hem med ett blötlagt bandage runt höger framhov. Vi misstänkte en hovböld, men vi hittade inget. Så idag var vi där inne och lät Mats Thomsson sko honom. Vilket som Bobby inte gick med på från början, och tro det eller ej, men han stod på bakbenen, kastade sig och höll på. Men kunde inte tro att han var 21 där, han beteede sig mer som en en ohanterad 3 åring.

Det hjälpte med att lägga en sula mellan sko och hov, han haltade knappt efter det.. berodde förmodligen på att Mats skodde sjukt bra. Så nu ska Bobby vila två veckor och inte röra sig allt för mycket, sen ska vi tillbaka om ca två veckor för att se om det är bättre.. Annars ska vi spruta honom med cortison eftersom att röntgen visade på att han hade en pålagring i strålbenet (dock tror vi inte att det är det som påverkar honom).

Giacomo var super duktig igår i ridhuset, han behöver lär sig det där med galoppfattningarna bättre, så det ska vi lägga lite fokus på nu ett tag. Idag var jag ute och gick med honom längst markvägen i ca 20 min. Inga problem där heller. Imorgon blir det ridning igen, min fina bebis!


Bus hos veterinären, efter han blivit pleggad och slutat stå på bakbenen..

Nu ska jag se tv och sova, skola imorgon 8-10.. Over and out!!



J

teamfuture

Bloggen om Frida Olsson och Josefine Vinsérus väg till toppen inom ridsport.

RSS 2.0