Dagens ridpass med Giacomo

Idag har vi varit i ridhuset med min lilla bebis, han var super duktigt. Han orkar inte gå så länge men jag red honom ca 30 min. Och longerade honom lite innan oxå.

Passet:
Jag travade mest runt honom längst med spåret och försökte hitta ett jämt tempo men la även till en del volter. Han är ju inte riden mer än längst spåret så. Det blev en trav större delen av passet men jag avslutade med lite galopp längst fyrkanten, han har inte riktigt förstått sig på galoppfattningarna ännu heller, men det är bara att träna! Och vi håller fortfarande på att lära känna varandra oxå ju.

Vi ska försöka komma iväg till ridhuset nån gång i veckan nu i alla fall så han blir regelbundet riden i alla gångarter. Vår ridbana går inte att rida på riktigt än.

Lägger in en sista stöt på projektarbetet nu oxå, ska verkligen bli klar med rapporten idag! HEJA!!

¨
Rätt dålig bild, men här är en helbild på min bruna fara i alla fall!

J

uppochner

Har varit riktigt dålig på att uppdatera de senaste dagarna.. fyyyyyy!!!

Men fredagens utgång var mycket lyckad med brudarna!

Igår blev det en heldag ute i stallet, red Giacomo i vårt minimala ridhus, men han var super duktigt. Han spänner sig inte alls lika mycket när man sitter upp längre och börjar lyssna bättre på skänklarna. Idag tänkte jag promenera med honom, ifall jag hinner tillbaka innan det blir mörkt. Annars blir de ridning igen. Funderar på om vi ska åka bort till ridhuset med honom imorgon, vill komma igång ordentligt nu.

Skulle skritta Bobby igår oxå, men han är halt.. sprang med honom nu på morgonen igen - fortfarande halt. Så vi ringer jägers imorgonbitti och hoppas på en tid redan imorgon. Så typiskt att han ska bli halt igen, F*N oxå. Hoppas verkligen att det inte är något allvarligt!

Nu sitter jag och väntar på att Frida ska bli klar så vi kan åka och rida hos Fiffi. Ska jobba mycket med galoppen idag. När vi är klara där så blir det som sagt ut med Giacomo. Och ikväll ska jag verkligen försöka bli klar med projektarbetet. Men måste ju självklart se världscupen kl 17:00 först!


J

skola, stall, hästar och ridning.

Ja, det är vad min dag har bestått av, med lite hjälp från Tina.

Longerade Giacomo idag, han blev dock trött väldigt fort. Lille bebisen, han får lov att bli trött, med all den pälsen och inte riktigt igång..

Var även i Vellinge och red Emmas häst idag, Monetär! Han var lite lat och ville helst slippa undan att jobba emellan åt, men stund tals så gick han bra. Trevlig häst det dära.

Imorgon blir det dock ridning av båda mina egna pållar och sen står det även klippning av Putte på schemat, undra hur det går!? På kvällen blir det utgång i Malmö med tjejerna i klassen, ska bli riktigt kul! Men innan jag får göra allt det roliga så väntar en dubbeltimme i religion b, inte lika kul!

Nu blir det lite tv och sen sova, galet trött idag!


Mitt hjärta

J

dålig uppdatering dagen till ära.

Det är nog vad man kan kalla det ja, försökte slänga in ett inlägg både imorse och när jag kom hem från skolan, men båda gånger kom något emellan och jag failade med det!

Men dagen började med ett tandläkarbesök som gick bra. Sen blev det utsläpp av hästar ( Giacomo skötte sig finfint, och hade varit snäll hela dagen i hagen), mockning av boxar, packning av höpåsar och fix i stallet. Och efter det så bar det av till skolan, Internationella relationer och danska steg 2 stod på schemat idag, egentligen hade jag dubbeltimme i svenska C också, men jag var ju som sagt hos tandläkaren på morgonen.

När jag kom hem så red jag båda hästarna, återigen så uppförde sig Giacomo super. Han spänner sig lite när man sitter upp så man får böja honom ganska kraftigt runt innerskänkel för att förhindra att han bockar iväg. Men sedan så gick det bra. Han ska bara jobbas i skritt denna veckan eftersom han bara varit igång någon vecka. Tänkte börja promenera med honom till helgen så han får komma ut och se sig omkring för att sedan börja kunna börja rida ut honom.

Bobby skrittade jag även en runda på, och han var på bushumör, han taktade, och stod halvt på bakbenen och var "rädd" för både det ena och det andra. Men jag kan inget annat än att skratta när han visar upp sitt register av konster som han tänkt ut nu under de senaste åren.. haha! Jag älskar honom ändå, min lilla prins.

J



Sims NÖRD !

Hej !
Jag har haft en otroligt rolig helg med bästavän !
I söndags träna jag Putte och det gick bra. I början var han bara spänd men efter en stund var han riktigt fiiiin !
Sen igår var hovslagaren hos oss och skodde våra hästar, Putte fick skor bak också han tyckte det var lite läskigt först men sen gick det bra !
Idag då gick jag upp 06.50 och var väldigt morgon sur haha. Jag skulle till pappas jobb kul kul :D
Så just nu sitter jag här.. 
Ska nog spela lite Sims 3 haha jag vet jag är en sims NÖRD !!!!!
  
Någon mer än jag som tyckte Melodifestivalen är as tråkig ?!

Puss & Kram // frida !

Väldigt suddi bild på sötaste Putte !!    Älskar dej Putte ! Älskade Putte !



Hihi sötast ! Min Underbaraste vän !



 Mitt allt !

har en katt som agerar bitch flera gånger om..

trodde att jag och mina föräldrars svarta fara till katt för en gångs skull, nu när hon sovit på MITT rum och i MIN säng säkert 3 månader i rad blivit homies ikväll.. Men, ACK SÅ FEL JAG HADE!

Denna katt, eller ja varelse, eller vad man nu ska kalla det är verkligen en bitch utan dess like, som bara är med på noterna när det passar henne.. Till en början nu ikväll så kunde jag få klappa på henne.. lite grann. Men sen så  jävlar i hoppet, hon började ännu en gång äta på mig vilket som har hänt två gånger innan, riktigt läskigt måste jag säga.. Och nu utan någon som helst anledning har hon lagt sig i mitt knä, morrar bara jag tänker på att titta på henne och attackerar mina händer när jag skriver på datorn.. vet inte riktigt hur jag ska ta mig ur denna situationen!?

Ska dock flörta mig till att vi ska titta på ponnyakuten tillsammans nu, jag och Nera a.k.a Svarta faran!


Luras nu inte av henne bara för att hon ligger så fint där!

J

Ny häst i stallet

Här kommer ett snabbt inlägg,

Idag anlände mitt blivande stjärna, Giacomo. Han kom vid 12 så han har varit här ett tag nu. Bobby och han verkade gilla varandra och han tyckte Chappe (våran shettis) var super söt!

Giacomo är en 4årig valack med Power Boy i andra ledet, så han är ganska så liten. Men han blir förhoppningsvis en liten stor häst i alla fall.. Han har i princip inte gjort någonting och blev inriden för ett år sedan. Så jag har en del att göra med honom, men det ska verkligen bli kul!


En ganska så suddig bild på Giacomo, bättre kommer!

Imorgon blir det tandläkaren på f.m, så jag missar första lektionen och ikväll blir det plugg!

J

träning och stall avklarat!

Nu kan jag bocka av stallet och träningen med Frida från min "att göra-lista".

Träningen med Frida och Putte gick bra, bäst gick det mot slutet, hon fick mest rida själv idag och jag hjälpte henne bara lite emellanåt.

Bobby skrittade jag ut och han tyckte det var super mysigt, han var dock "tittig" men det är ju inget ovanligt när han inte blir riden som vanligt.. Jag har även fixat boxen till G, tagit fram höpåsar, spannar, gjort plats åt hans saker osv, så nu kan han anlända när han vill under morgondagen! haha. Nämen han skulle förmodligen komma runt lunch.

Nu ska jag skriva på mitt projektarbete, sätta ihop filmen från träningen idag, skicka loggbok till min projektledare och göra lite danska. Medans Smilla ligger och snarkar bredvid mig!



hej så länge
J

söndag!

Godmorgon på er, jag vaknade redan vid nio idag, vilket som är väldigt ovanligt.. Jag brukar i alla fall sova till klockan elva när jag är ledig. Men men.

Ska snart köra bort och hämta upp Frida för att åka och träna. Förhoppningsvis kan vi stanna på hemmaplan ifall ridbanan inte har frusit, för då blir det ridhuset. För Putte måste trimmas, slutet på projektarbetet börjar ju närma sig med stormsteg!

Idag ska jag även:

* rida Bobby
* fixa klart allt inför morgondagen och G.
* fortsätta skriva på projektarbetet
* kolla över veckans andra läxor (jag har ju inte sportlov, som resten av sverige har)
* städa rummet
* möjligtvis åka och sola också.

Så nu ska jag dra på mig ett par ridbyxor och gå och äta något!

ciao
J

lördag, lördag, lördag!

Idag är det som ni säkert redan har upptäckt lördag, ja klockan är ju just nu 14 minuter i nio på kvällen. Så om ni inte har kommit på det ännu så berättar jag att det är LÖRDAG idag, hehe. kul tjej, not!

Aja, idag har jag jobbat! Min andra dag på jobb, Landäng i Skurup. Ett jobb som passar mig perfekt känns det som. Vi hade en del att göra idag så dagen flöt på snabbt. Jag passade även på att köpa foder osv. till G, som kommer på måndag! Ååh, vad det ska bli kul. Längtar som ett litet barn gör till födelsedagar och julaftonar. Barnet inom mig kikar alltså ännu en gång fram i mig..

Har även börjat fixa lite med hans box, torkat av krubba och vattenkopp. Han kommer att få bo bredvid Bobby, som jag tror han kommer trivas med, han får alltså Kingens gamla box. Den är stor och luftig och lika stor som Bobbys, tyvärr har den inget fönster som går att öppna, men jag tror inte att han dör.. haha.

Kvällen till ära är jag galet trött, huvudvärken är tillbaka.. vilket som säkert beror på att jag har ätit dåligt idag, ska bli bättre med det och hoppas på att huvudvärken släpper. Så kvällen spenderas hemma i sängen.. ser ut som det ända sällskap jag får idag är mamma och pappas katt, som ligger här och snarkar och sover, men hon är rätt söt ändå faktiskt.


Ha en trevlig kväll!

J

Bästa Lördagen på länge !

Idag har varit en toppen dag !
Jag och Elin vaknade 08.30 men vi var så trötta så vi somna om:P
Vi skulle till stan ju så när klockan var 09.45 sprang vi upp för sängen haha !
Mamma och pappa hade försovit säg så ja. Vi gick upp och byta om sen gick vi ner och tog frukost. Vi kom till trellborg kl 11.00 och vi kom hem 17.45 haha !
Vi gick nog igenom alla affärer 1000 gånger när vi hade gjort det tog vi en fika på Expresso House MUMMSSSS !
Sen gick vi in a alla affärerna 1000 gånger till hehe vilka galningar vi är :O
Jag köpte ljust puder, Nagel Lack, Katt-leksak till Bozz och Ansiktsmask som vi ska ha ikväll nice !
Sen blev vi jätte hungriga så vi åt på kina resturang MUMMMMMSSSS !
När alla affärerna stängde bar vi iväg till godis affären hihi och ringde mamma och sa hon skulle hämta oss :)
Nu sitter vi här och ska se Fjorton Suger och I taket Lyser Sjärnorna :D
Puss och Kram !


Just det vi ska fota oss sen kanske kommer in bilder på det sen !
 Elin Andersson, Min bästavän !

Träning på gång

Sitter och väntar på att Fridas mamma ska hämta mig så vi kan packa in hästarna i transporten, vänta på att Frida slutar skolan och köra iväg och rida. Eller jag Frida ska rida och jag ska mest vara med för "varandes" skull. Vi skulle egentligen ha dressyrträning med Putte, men det blev lite konstigt med ridhus osv. så vi kör träning på söndag istället som det ser ut nu. Så jag ska mest sitta med och titta idag när Frida rider Putte alltså.

Pappa har mockat till mina små pållar medans jag var i skolan imorse, så jag har haft hela förmiddagen fri, jag och pappa har mest latat oss framför tv, vilket som har varit väldigt skönt. Ska dock ut och pussa lite på Bobby efter jag har varit med Frida.

G, gick förresten igenom vet.besiktningen. Wiiiiho!

hej så länge!
J

analysera analyserna

jag antar att det är det som man får lägga ner väldigt mycket energi på när projektarbetet börjar gå mot sitt slut, analysar allting in i minsta detalj. Det är den tråkiga delen av projektarbete. Men den måste göras. Den roliga delen av projektarbete är med Frida och Putte. Jag kommer att skriva om hela projektet här när det är helt klart, tror även att Frida kommer att göra det. För dem är super duktiga båda två och jag är så himla glad över att dem ställde upp och ville genomföra detta med mig, så det ska dem ha ett stor + för! mina små älsklingar. Och till råga på allt så verkar det som om min projektledare, (som förövrigt inte kan ett dugg om det jag håller på med) vara väldigt nöjd med det.

Men i alla fall så börjar jag bli väldigt spänd för hur de ska gå för Frida och Putte den 6/3 när vi ska ut på äventyr. Jag tror och vill väldigt gärna att det ska gå så bra som möjligt för dem, men samtidigt så är jag stolt över dem oavsett resultat, för under alla dessa månader som vi har haft igång detta projekt med träningar och hantering av Putte så har återigen båda två gjort enorma framsteg och lärt känna varandra på ett otroligt bra sätt. Och inte bara av min hjälp, utan av Fridas egen vilja att träna och se Putte utvecklas.

Undra egentligen vem som är mest spänd på resultatet, jag eller Frida? Jag håller på att kissa på mig varenda gång jag tänker på det.. hmm.

Sötingarna !
Snodde en bild på mina lovers från Frida. Men erkänn dem är väl för söta? 

Detta är i alla fall vad min kväll har handlat om, jag har kommit en bit på vägen med teoridelen men jag har fortfarande galet mycket kvar att skriva, så jag vet vad jag har att göra de närmsta två veckorna. SKRIVA PROJEKTARBETE.

Så nu ska jag ut i köket och ta min pencilin, hoppa ner i sängen och sen läsa veckorevyn. Klockan står nämligen ännu en gång på 05:20. Dock blir det bara dubbeltimme i religion B imorgon mellan 8-10, men ändå inte så jätte kul om jag själv får säga det.

Puss och godnatt
J

Huvudvärk

Igår kväll fick jag en otrolig huvudvärk som senare gick över till migrän, riktigt obehagligt var det. Så jag har varit hemma hela dagen från skolan eftersom jag har lite lätt huvudvärk fortfarande.. Hade egentligen geografiprov första lektionen idag, men jag löste det och fiår göra det nästa geografilektion istället. Det vill säga nästa onsdag, så jag har lite längre tid på mig att plugga, har lite annat att prioiter före, t.ex. teoridelen på projektarbete. Det är riktigt kul att ha fullt upp i skolan hela tiden, not! Dock har jag ju bara ca fyra månader kvar sen tar jag studenten, och det ska bli riktigt kul!

I alla fall så har jag legat på soffan hela förmiddagen och pluggat lite, men mest sett tv vilket man få göra när man är sjuk, eller ja har ont i huvudet., ska snart ner till stallet och mocka + longera Bob en stund i lilla ridhuset. Så han får springa av sig lite.

Ska iaf äta något nu och sen ut i blåsten och stallet, wish me luck!

J

vad vore jag utan dina andetag?

Sitter och lyssnar på kanske en av dem bästa låtarna som någonsin gjorts - Utan dina andetag med Kent. Samtidigt som jag ännu en kväll fryser gumpen av mig, shit vad det blåser alltså! Helt galet.

Dagen började med skola, gick från 10-14. Det började med dubbeltimme i svenska C följt av Internationella religioner och sedan avslutade vi med Danska 2. Riktigt tråkiga lektioner.. Men, veckans längsta dag är avklarad. Och imorgon blir det två lektioner och sedan vidare till nagelbyggaren.

I alla fall så promenerade jag med Bobby idag, ca 20 min. Mest för att dem hade stått inne hela dagen p.g.a. blåsten. Bobby är ju inte så förtjust i blåst, och inte hans ögon heller. Får väldigt lätt ögoninflammation, och för tillfället har jag inte mer ögonsalva hemma till honom.. och måste alltså ringa veterinären för att få mer utskriven. Han uppskattade dock våran lilla promenad, min lille älskling!

Som det ser ut nu så besiktigas G. på fredag och anländer på måndag, mer får ni inte veta nu!


(Bobby ville vara med och visa sitt rosa tryne, eftersom det matchar bloggens tema väldigt bra sa han idag när vi var ute och promenerade och filosoferade om livet! )

Klockan ringer 05:20 imorgonbitti, så over and out!

J

storm, stormigare, stormigast?

nä så heter det nog inte, men blåser gör det i alla fall!

Har varit ledig idag så jag har mest pysslat i stallet och så, hästarna blev utsläppta vid nio av pappa och när jag gick ut vid ett för att mocka som pappa redan hade gjort, han är för bra min papps! Jag tog i alla fall in dem eftersom dem stod uppe vid grinden och ville in. Men dem fick vara ute i fyra timmar i alla fall. Bobby är ju inte så förtjust i att vara ute på vinter, hade han själv fått bestämma så hade han legat inne i sin box 24/7 och bara snarkat! haha. Borstade, friserade och bytte täcke på Bobby och gav dem hö. Skippade dock ridningen idag p.g.a. vädret, blåser ju som in i. och vi har inte turen att ha ridhus på gården.

Ska nog skritta honom en runda imorgon istället om vädret tillåter. Så dumt nu på vintern, marken är frusen och är den inte frusen så är det 1 meter snö eller så är det storm ute. Tur att Bobbys tävlingskarriär är över och jag väntar på mitt nya tillskott i stallet så för tillfället så är det ju trotts allt ganska så lugnt på ridfronten, men ändå! tacka vetja sommaren!



Cash Is King ( Tävlade och red honom i höstas)
Fotograf: Frida Olsson

love
J

Måndag :(

Tjena !
Idag gick jag upp 06.30 stolt hehe. Jag gick upp och byta om, borsta tänderna, borsta håret och åt frukost. Sen var det bara att packa ner skolsakerna ;)
Jag vänta nog på bussen i 5 minuter men det kändes som 3 timmar FAN VAD DET VAR KALLT !!!
Fan vad skolan var drygg inget hände tråkiga lektioner och korta raster :(
Aja nu är man hemma iallafall sitter i ett väldigt kallt rum så jag ska nog ner i värmen och äta något ;)

Puss och Kram på er !


Någon som vet vad det är på TV idag ???




Oj glömde nästan GLAD ALLA HJÄRTANS DAG ! // Frida ;)

Älskar Solsidan !

Hejhej !
Fan vad jag älskar Solsidan !
Det är så jävla kul !
Just nu är jag rätt trött ska nog snart sova och kanske titta på ponnyakuten i sängen. Jag hatar måndagar dom är så dryggaaaaaaaaaaaaa !!!!
Nä nu ska jag ner och titta på tv :)
Puss och Kram skumbanan ! ;)

Kommer mer inlägg på bloggen imorgon ska se om jag hinner när vi har studietorg ;)
Hej så länge ;)<33333
Älskade Salsa

here we go again

Ännu en gång ger jag det här med att blogga ett försök. Men denna gången får jag lite hjälp av Frida, wiiho!

Jag gör som Frida och slänger in ett inlägg och berättar om mig själv.
Jag är 18år och går sista terminen på Cybergymnasiet i Malmö, jag går linjen samhäll-samhäll och tar studenten till sommaren. Efter sommaren har jag stora förhoppningar om att komma in på Flyinge högskola och läsa till unghäst beridare, och sedan utbilda mig till hästmassör.

Jag har ridit så länge jag kan minnas och har för tillfället bara två hästar hemma i stallet, Baywatch, även kallad Bobby är en 21årig d-ponny som lever sina glada dagar i hagen nu mera men som har varit med om mycket i sitt liv, han började som hopp-ponny, gick sedan över till fälttävlan och sedan skolade jag by my self om honom till dressyrponny. Han har gått LA i hoppning, DM i fälttävlan och LA i dressyr. Jag själv har ridit LA i dressyr och LB i hoppning med honom. Han är min ögonsten och skulle inte ge upp honom för alla pengar i världen.

I stallet står även våran shettis som inte gillar mig för fem öre, dock är det ömsesidigt! Tur att där finns andra som han uppskattar mer, och som uppskattar honom mer.

Dock blir dem snart tre i stallet, vilket som ska bli väldigt spännande. (berättar mer om det när det blir mer akutellt).

Dagen till ära, är mitt liv väldigt rörigt. Många tankar åker runt i huvudet. Jag är glad och ledsen samtidigt, av olika anledningar. Jag vill hålla humöret uppe och visste att något i denna stilen skulle komma förr eller senare, men inte nu, och inte av fel personer. Jag vill gråta och skratta samtidigt, ännu en gång av olika anledningar.. men som sagt, livet tar olika vändningar och kanske är det bara att acceptera?

Dagen började med att jag var ute och mockade till hästarna, fixade mat, packade höpåsar och allt det dära mysiga som hör till när man har hästar. Bobby fick vila idag eftersom jag red honom igår och han bara får gå ett visst antal dagar i veckan p.g.a hans knä-tagg. När mina hästar var klara så packade jag in min sadel och mig själv i bilen och körde och hämtade upp Frida, vi åkte till Putte och Salsa. Jag red Putte, och han var verkligen pain in the ass idag (tycker om honom ändå) men han var verkligen störig, fick till det helt ok på slutet och vi avslutade med att skritta ut en stund. Fikade och sedan åkte vi hem. Kvällen bjuder på geografiplugg och projektarbetes-skrivning.

Blev ett väldigt rörigt inlägg känner jag nu, gick från att skriva om mig själv till vad mig kväll bjuder på, bra jobbat Josefine!?
Slänger kanske in ett inlägg sedan och berättar lite om projektarbete, där både Frida och Putte medverkar!



Bobby på Malmö RK 2008

// Josse

Om mig !

Hejsan jag tänkte berätta lite om mig. Jag heter Frida Olsson och är 13 år. Jag har 2 ponnysar Salsa och Karlsfälts Puccini. Salsa är en vit liten 14 årig B-ponny jag tävlar hoppning, dressyr och fälttävlan med han. I hoppning red jag upp till LA och var kvalad till MSV B, I dressyr rider jag La:1 och i fälttävlan rider jag SM i lag. Mitt mål detta året är att rida i SM i fältävlan i lag och enskilt. Salsa är en otroligt snäll häst med mkt bus i sig. Min andra ponny heter Karlsfälts Puccini även kallad Putte. Putte är en 7 årig C-ponny. Med Putte rider jag mest hoppning med. Vi tävlar LB just nu. Jag har även tävlat en dressyr tävling med honom som faktiskt gick riktigt bra. Jag tränar han i dressyr och i terräng. Putte är en mkt smart ponny, han är väldigt charmig och väldigt snäll. Älskar mina hästar !!!!

Jag är en tjej som är väldigt spralig och busig av mej. Jag älskar mina djur och mina kompisar !
Och så klart min syster Josefine Vinserus som står mig väldigt nära !

Stallet nästa !

Hej hej !
Jag har precis ätit frukost hehe :P
Jag är as trött somna 04.45 igår  ;)
Detta blir ett kort inlägg Josefine kommer snart och hämtar mig för vi ska träna tsm :D
Vi ska fota lite idag och filma när vi tränar så vi lägger in det sen ;)
När jag kommer hem sen ska jag skriva lite om mig.
Puss och Kram // Frida !


Team Future

Hej och välkomna till våran blogg. Här kommer vi att skriva om oss själva, våra ponnysar, hästar, träningar, tävlingar m.m. alltså våran väg till toppen.

Vi som bloggar är Frida Olsson och Josefine Vinsérus. Vi har tävlat och tränat tillsammans i ett par år och har nu bestämt oss för att bilda ett team, Team Future.



 

Välkommen till min nya blogg!

teamfuture

Bloggen om Frida Olsson och Josefine Vinsérus väg till toppen inom ridsport.

RSS 2.0